Mat- og vinkveld

Hjemmelagde fiske-pinner og chardonnay

ca. et minutt

Fritert fisk og chardonnay = sant! Her bygger vi også bro med ertepuré og estragonmajonesen.

Fiskepinner med chardonnay

Ingredienser

  • Ca. 400 gr. seifilet.
  • Litt mel
  • 2 egg
  • Ca. 1 dl. rapsolje
  • Panko eller brødkrum
  • 5 ss. majones
  • Tørket estragon eller persille, eller dill.
  • ca. 250 gr. Frosne erter
  • 1 1/2  ss. smør
  • 1 sitron

Metode - tilbehør

  1. Bland majones med ½ ss. tørket estragon og saft fra en halv sitron.
  2. Tin frosne erter i gryte med smør og saften fra den andre halve sitronen.
  3. Mos erter med stavmikser
  4. Smak til majones og erter med salt

Metode - fisk

  1. Skjær fisken i passende stykker og gni inn med litt salt.
  2. La fisken sylte i saltet i ca. 15 minutter og vask av.
  3. Tørk av fisken og dypp  i mel og pepper.
  4. Dypp fisken i sammenvispet egg
  5. Dypp fisken i brødkrum eller panko.
  6. Stek fisken på begge sider på medium varme i panne i ca. 1 cm olje.
  7. Legg fisken på rist og stek videre i ovnen på 225 grader.
  8. Når fisken er ferdig - hold lun i ovn med døren på gløtt eller på 60 grader.

Smaking

– Ha med ekstra salt for testing mot sødmen i ertene.

Hvis man har: Ta også med noen syltede kapers.


Vin: Camille et Laurent Schaller Chablis 2020, (varenummer 12246601), 259,00 kr.