Mat- og vinkveld
Hjemmelagde fiske-pinner og chardonnay
•
ca. et minutt
Fritert fisk og chardonnay = sant! Her bygger vi også bro med ertepuré og estragonmajonesen.
![Fiskepinner med chardonnay](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_0453@0.5x.jpg)
Ingredienser
- Ca. 400 gr. seifilet.
- Litt mel
- 2 egg
- Ca. 1 dl. rapsolje
- Panko eller brødkrum
- 5 ss. majones
- Tørket estragon eller persille, eller dill.
- ca. 250 gr. Frosne erter
- 1 1/2 ss. smør
- 1 sitron
Metode - tilbehør
- Bland majones med ½ ss. tørket estragon og saft fra en halv sitron.
- Tin frosne erter i gryte med smør og saften fra den andre halve sitronen.
- Mos erter med stavmikser
- Smak til majones og erter med salt
Metode - fisk
- Skjær fisken i passende stykker og gni inn med litt salt.
- La fisken sylte i saltet i ca. 15 minutter og vask av.
- Tørk av fisken og dypp i mel og pepper.
- Dypp fisken i sammenvispet egg
- Dypp fisken i brødkrum eller panko.
- Stek fisken på begge sider på medium varme i panne i ca. 1 cm olje.
- Legg fisken på rist og stek videre i ovnen på 225 grader.
- Når fisken er ferdig - hold lun i ovn med døren på gløtt eller på 60 grader.
Smaking
– Ha med ekstra salt for testing mot sødmen i ertene.
Hvis man har: Ta også med noen syltede kapers.
Vin: Camille et Laurent Schaller Chablis 2020, (varenummer 12246601), 259,00 kr.