Mat- og vinkveld
Fisk, erter og bacon med hvit bordeaux
•
ca. et minutt
Er egentlig den beste kombinasjonen til julens lutefisk, chardonnay? Vi gir den klassiske hvite bordeaux'en en sjanse.
![Lutefisk - hvit bordeaux eller chardonnay?](/content/images/size/w1200/2022/06/Torsk-og-erter.jpg)
Ingredienser
- Hvit fisk eller lutefisk
- Ca. 2 ss smør
- Sennep
- Bacon i terninger
- Original ertestuing i pose (eller vanne erter og lage selv)
Metode - tilbehør
- Sylte fisken med salt og sukker i ca. 15 min. Dersom lutefisk, salte godt i minimum 2 timer.
- Stek baconterninger på medium varme i litt rapsolje til vannet er fordampet
- Lag ertestuing - rør ofte og bruk smør i gryten - dette minsker sjansen for fastbrenning
- Damp vanlig hvit fisk under lokk på rist i ca. 5 -7 minutter til den så vidt flaker.
- Damp eller bak lutefisk i ovnen etter anvisning på pakken. Vi liker å dampe den i ca. 10-15 min - avhengig av størrelse og til fisken flaker.
- Hold den fisken varm under lokk på 50 grader i ovnen, gjerne med litt baconfett over, eller sett på ca. 15 min. ut i sendingen.
Smaking & vin
Ha gjerne med litt sirup, eller annen sødme til fisken.
Vin: Ch. de Rochemorin Blanc 2018 (varenummer 9768701), 229,00-.