Mat- og vinkveld

Fisk, erter og bacon med hvit bordeaux

ca. et minutt

Er egentlig den beste kombinasjonen til julens lutefisk, chardonnay? Vi gir den klassiske hvite bordeaux'en en sjanse.

Lutefisk - hvit bordeaux eller chardonnay?

Ingredienser

  • Hvit fisk eller lutefisk
  • Ca. 2 ss smør
  • Sennep
  • Bacon i terninger
  • Original ertestuing i pose (eller vanne erter og lage selv)

Metode - tilbehør

  1. Sylte fisken med salt og sukker i ca. 15 min.  Dersom lutefisk, salte godt i minimum 2 timer.
  2. Stek baconterninger på medium varme i litt rapsolje til vannet er fordampet
  3. Lag ertestuing - rør ofte og bruk smør i gryten - dette minsker sjansen for fastbrenning
  4. Damp vanlig hvit fisk under lokk på rist i ca. 5 -7 minutter til den så vidt flaker.
  5. Damp eller bak lutefisk i ovnen etter anvisning på pakken. Vi liker å dampe den i ca. 10-15 min  -  avhengig av størrelse og til fisken flaker.
  6. Hold den fisken varm under lokk på 50 grader i ovnen, gjerne med litt baconfett over, eller sett på ca. 15 min. ut i sendingen.

Smaking & vin

Ha gjerne med litt sirup, eller annen sødme til fisken.

Vin: Ch. de Rochemorin Blanc 2018 (varenummer 9768701), 229,00-.