Mat- og vinkveld

Det blir siciliansk til middag

2 minutter

Endelig lager vi middagen til Carmela og Tony Soprano. Her er en rask versjon av "Chicken Parm" med siciliansk i glasset.

Det blir siciliansk til middag
Ikke så veldig italiensk, men likevel nydelig. Ost og mer ost møter kylling og tomat. 

I Italia spiser de faktisk ikke denne retten, men "Chicken parmigiano" er likevel ganske så italiensk, spesielt sammen med en siciliansk vin.

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet (aubergine som veg)
  • 1 boks tomat - gjerne "mutti"
  • 1 fedd presset hvitløk
  • Litt olivenolje
  • 3 ss. hvitviseddik.
  • Litt hvetemel
  • 2 egg
  • 60 gram revet parmesan
  • Ca. 1,5 håndfull panko eller brødkrumme
  • Ca. 1,5 dl. rapsolje
  • Ca. 100 gram revet mozzarella eller ost. Ikke bruk fersk mozzarella.
  • Litt tørket timian

Metode

  1. Legg kyllingfiletene flatt mellom bakepapir og bank løs med en kjevle eller tilsvarende.
  2. Fjern de mindre filetene på brystet. Bruk de til noe annet eller snacks.
  3. Mariner kyllingbrystet på begge sider med salt og pepper. Ca. 30 min.
  4. Sviss presset hvitløk i ca. 2 ss. olivenolje. Ikke brenn den.
  5. Ha i hele boksen med tomat, hvitvinseddik og småkok på lav temp i ca. 30 min. eller lengre under lokk.
  6. Gjør klar paneringen: Bland revet parmesan og panko / brødkrem.
  7. Ha mel på en tallerken, og visp egg i en bolle.
  8. Sett stekepanne på ca. 7 av 10 og ha i rapsolje.
  9. Dypp kylling først i mel, så egg og så parmesan / panko.
  10. Stek kyllingen gylden på begge sider og legg over på rist.
  11. Skru av tomatsausen og ta av lokket.
  12. Sett ovnen på litt forvarme når sendingen begynner.
  13. Når vi er klar til å spise: ha  tomatsaus i bunn på en ildfast form, legg så på kylling og topp med revet mozzarella + tørket timian.
  14. Stek øverst i ovnen på full grill til gylden. Dette tar ca. 3 min, alt etter ovnseffekt.

Vinen

Vi er glade i sicilianske COS. Rene viner med god syre og finesse. Noe av det bedre fra Sicilia og en ledende produsent av Cerasuolo di Vittoria.

Server gjerne avkjølt på 16 grader. Vinen kan også luftes om ønskelig. Vi lufter den en time.

COS Cerasuolo di Vittoria Classico 2018


Se opptak av smakingen: