Mat- og vinkveld

Allsidige og enkle bruschetta med Sangiovese

2 minutter

Vi gjør det enkelt og serverer noen bruschettaer med sangiovesen fra Vino Nobile di Montepulciano.

Allsidige og enkle bruschetta med Sangiovese
Enkel trio med bruschetta. Smakfulle og enkelt satt sammen. 

Vi liker jo å gjøre det enkelt for oss selv. Ikke så enkelt at det går ut over smakene, men gode løsninger som sparer tid.

Bruschetta er en enkel måte å servere gode forretter, f.eks. på en grillfest der de stiller den verste sulten før grillmaten blir klar. Lag noen enkle toppinger, og la folk selv sette sammen sin favoritt.

På grunn av proteinene og strukturen i brødet velger vi en enkel og smakfull sangiovese i stedet for hvitvinen.

Ingredienser - 3 forskjellige bruschetta (til 2)

  • Noen skiver surdeigsbrød.
  • 1 stor, moden tomat
  • Balsamico eddik
  • Litt revet parmesan
  • 1.boks hvite bønner (ca. 175 gram)
  • 1 fedd hvitløk
  • Litt tørket rosmarin og timian
  • Ca. 2 ss. kapers
  • 1 ss. ansjos (valgfritt)
  • Ca. 2 ss. romtemperert smør
  • Ca. 100 gram leverpostei
  • Ca. 3 ss. finhakket rødbeter
  • Olivenolje (eventuelt også trøffelolje).

Metode

  1. Skjær brød og stek gyldne  i panne i litt olivenolje.
  2. Kutt tomat i biter og mariner i en klype salt og ca. 1 ss. balsamico
  3. Skyll de hvite bønnene, dekk med vann og kok 15 min med 1 fedd hvitløk
  4. Gni inn de stekte brødbitene med et hvitløksfedd.
  5. Bland leverpostei med ca. 1 ss mykt smør, 2 ss. balsamicoeddik og 1 ss. timian og rør glatt.
  6. Smak til "patéen" med ca. 2 klyper salt, pepper og olivenolje eller trøffelolje.
  7. Sil bønnene og hvitløksfeddet og ha i en liten kjøkkenmaskin.
  8. Klem over saften fra 1/2 ganske stor sitron.
  9. Ha i 1 ss. smør, 3 ss. olivenolje og 1 ss. rosmarin og kjør glatt i maskinen.
  10. Smak bønnene til med salt.
  11. Mariner noen kapers med finhakket ansjos.
Storprodusenten Avignonesi har laget en rimelig, rustikk og litt røff vin som "gjør jobben". 

Servering

Server gjern vinen litt avkjølt på ca. 16 grader. Lufting er ikke nødvendig.

Vin: Avignonesi Rosso di Montepulciano 2019

Det er lurt å ikke sette sammen bruschettaene før vi faktisk spiser. Ellers kan noen toppinger trekke inn i brødet og gjøre det kjedelig og bløtt.

Monter bruschetta: Leverpostei skal ha rødbeter over, bønnene får topping av kapers og ansjos, og parmesan skal over tomatene. Dryss over olivenolje og server!

Vi gleder oss!

Se "opptak" av smakingen:

Mvh.