Mat- og vinkveld

“Coq au vin” - Kylling i vin

2 minutter
“Coq au vin” - Kylling i vin

(Livesmaking 11.mars 2021)

Vi tester en klassisk Coq au vin med Pinot. Endelig! Vi bruker kylling istedet for hane, selvsagt, og lager en hurtigversjon av Coq au vin.

Du kan bruke en hel kylling - da får du kraft på skroget, men du kan også bruke kyllinglår. Retten kan også lages med kyllingklubber i en snacks versjon.

Oppskrift til 2 personer.

Ingredienser:

  • 1 stor løk eller to små
  • 3 kyllinglår*
  • ca. 200 gram bacon
  • 3 fedd hvitløk
  • Olivenolje
  • 6 store sopp
  • 2 ss. smør
  • 3 dl vann eller kraft
  • 3 dl rødvin
  • 2 store gulrøtter (og andre rotgrønnsaker om du ønsker)
  • En bunt fersk eller tørket timian
  • 4 ss syltet sølvløk
  • 1 ss soyasaus
  • Saft fra en ½ sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Sukkerkulør for fargejustering

Anbefalt tilbehør: Potetmos og / eller godt brød.

Slik gjør du:

  1. Del opp løk i tynne båter.
  2. Brun løken i olivenolje sammen med bacon til det er gyllen i gryten.
  3. Grovhakk hvitløk og sopp.
  4. Ha i hvitløk og sopp i en gryte sammen med løk og bacon i 3-4 minutter.
  5. Ha i rødvin, kraft/vann og en bunt timian i gryten med alt det andre. La gryten koke inn på middels varme i ca. 15-20 minutter.
  6. Brun kylling til den får gyllen farge i en ren stekepanne med smør, ca. 1 ss. Etter kyllingen har fått gyllen farge, ta av varmen.
  7. Skrell gulrøtter og del opp i store biter.
  8. Ha gulrot (og andre ønsket rotgrønnsaker) i en langpanne og stek på 225 grader høyt i ovnen i 20 minutter.
  9. Ha i kylling (om du har hel kylling, IKKE ha i kyllingbryst). La gryten småputre i 10 minutter under lokk, ha så i kyllingbrystene og gulrøttene i samtidig. La den putre videre i 10 minutter under lokk.
  10. Ha i sølvløk og smak til med litt soyasaus.
  11. Avslutte med saften fra en halv sitron og la gryten putre på lav varme uten lokk til du er klar for å spise. Du kan ta ut kyllingbrystene og kutte de pent hvis du vil.
  12. Smak til med salt og pepper - ikke vær redd for å bruke pepper i gryten.

Tips: Juster fargen med litt sukkerkulør (ca. 1 ts).

*Vegetaralternativ: Selvsagt ingen problem å skifte ut kylling med flere rotgrønnsaker og masse forskjellig sopp.

Anbefalt vin:

Muzard Bourgogne 2020 (varenummer 8055801), 248,00 kr