Mat- og vinkveld
Chardonnay og kraft av skalldyr
•
ca. et minutt
Hvor langt kan du "strekke" en chardonnay før den begynmner å slite litt? Vi lager skalldyrskraft på budsjett og tester en av markedets mest brukte chardonnayer.
![Chardonnay med skalldyrskraft](/content/images/size/w1200/2022/06/IMG_2317@0.5x.jpg)
Ingredienser
- Litt hvit fisk
- Ca. 1 tommel revet ingefær
- Litt sukker og salt
- Ca. 400 gr. frosne reker
- 1/2 løk
- 2 fedd hvitløk med skall
- 1 selleristang grove biter
- 2 knuste små tomater
- en god klunk hvitvin
- Litt rapsolje
- 3 ss. tomatpuré
- 1/2 dl. kremfløte
- 1,5 ss. smør
- Saften av en 1/4 sitron
- Litt olivenolje
Metode
- Mariner fisk i et godt dryss av 50/50 sukker, salt + grovt revet ingefær (skallet kan være på).
- Pell reker i en skål og spar skall.
- Stek rekeskall i tørr, vid stekepanne på ca. 8 til den ikke damper lengre. Husk vifte!
- Demp varmen og tilsett en dæsj rapsolje.
- Rør inn tomatpuréen. 1 min.
- Tilsett tomat, hvitløk, hvitvin og stangselleri
- Dekk med vann og småkok i ca. 35 min.
- Vask fisken ren for all marinering og bak i ovnen på 125 grader i ca. 20-25 min.
- Sil kraften over i en gryte.
- Tilsett fløte og kok inn (varme ca. 6) til sausekonsistens.
- Når fisken er klar hold varm på 60 grader.
- Ha reker i bunn av skål med fisken på toppen.
- Pisk inn smør og sitronsaft i sausen og kok den kjapt inn i 1 min
- Hell over fisken og pynt med olivenolje.
Vin
Sandhi Santa Barbara Chardonnay 2020
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/7882701-1.jpg)