Mat- og vinkveld
Fransk bondekost med fyldig argentinsk
•
2 minutter
Mat- og vinkveld den 25.august: Vi tester en såkalt "one pot wonder" – en fransk kylling bonne femme med smakfull sak fra Argentina.
![Fransk bondekost med fyldig argentinsk](/content/images/size/w1200/2022/08/IMG_2483.jpg)
Noe av det enkleste og mest tilfredstillende man kan lage er rustikke gryteretter. En fransk kylling "Bonne Femme" i denne forenklede versjonen som "lager seg selv" og trenger ikke mer enn ca. 15 minutter steke / koketid.
Hvordan vil denne fyldige klassiske retten stå til en fremoverlent semillon fra Argentina?
Ingredienser
- 1-2 kyllingbryst
- 1/2 kål eller spisskål
- 1/2 stor løk
- Ca. 3 -4 ss. smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl. hvitvin
- 1 dl. kremfløte
- Ferske eller tørkede urter
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/08/IMG_2552@0.5x.jpg)
Metode
- Del kål og løk i to og skrell av de ytterste bladene.
- Stek grønnsakene i tørr panne på sterk varme.
- Når grønnsakene har fått farge på begge sider senk temperaturen på pannen.
- Dytt grønnsakene litt til siden og tilsett 1 ss. smør og en skvett olivenolje der det er blir ledig.
- Stek kylling på middels varm panne med skinnsiden ned.
- Snu når kyllingen er gylden.
- Tilsett hvitvin og fløte øg rør litt sammen.
- Hiv over litt grønne urter og trekk under lokk i 10 minuter på lav temperatur.
- Ta av lokk og la pannen redusere i ca. 5 minutter til.
- Smak til med resten av smøret og salt og pepper.
- Hold varm på pannen (ca. 1) eller i ovnen på 50 grader frem til smaking.
![](https://www.ypper.no/content/images/2022/08/IMG_2494-1.jpg)
Kveldens vin!
Zuccardi Polígonos Semillon 2021
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/12629301-1.jpg)