Fredagstipset

Boblende hagefest-vin med enkle snacks

2 minutter

Sommerbobler under 200 og tre snacks fra India og Italia som passer til.

Boblende hagefest-vin med enkle snacks
Hvilken vin kan du servere til indiske poppadums med hjemmelaget dip? Les saken og få tre sommerfest-mattips til vinen. 

Hvilken vin tar du både med deg både til laksefisket, hagefesten eller fluktstolen på verandaen? For under 200 kroner får du noe økologisk, biodynamisk og med bobler på kjøpet.

Østerrikske viner har vi uhemmet bejublet i snart ti år sammenhengende i Norge. Det er det faktisk ingen grunn at vi slutter med.  

Les saken for anbefalt vin og 3 superenkle mattips til.

Selveste Angela

Prosjektet Biokult fra Østerrike har det blitt skrevet side opp og ned om.

Kort fortalt er historien den at en  gjeng fremoverlente biodynamiske druedyrkere en dag gikk hen og spleiset på at en av Østerrikes fremste vinmakere, Angela Michlits, skulle komme og lage vin av druene deres.

Og så gikk det til. Og Angela syntes det var så kjekt at hun gjorde det flere år på rad, og med samme resultat hver gang: Drikkbare og klokkerene viner som det skal mye til å ikke like.


Tips: Elsker du vin og vil smake med oss en time "live " annenhver torsdag? Les mer om Mat- og vinkveld med Ypper her.


Har du smakt Meinklangs "Epic"?

Er Biokults Pet Nat Weiss en meget kompleks vin? Nei, det er det ikke. Men så er det ikke så veldig komplekst å sitte i en fluktstol i det fri og ta seg et glass vin og betrakte solnedgangen eller brøytekantene heller.

Har du sett litt for mange solnedganger med "Weiss" kan du prøve ut nykommer Meinklang Epic i stedet. Den er ikke på basisutvalget, men er samme drikkbare vin, bare litt fyldigere og med en kledelig mineralsk salthet i frukten.

Som de fleste pet nat: snu den først forsiktig over på hodet og tilbake for å fordele bunnfall. 

Matfølge til Pet Nat Weiss

Viner som dette – lav alkoholprosent (11,5), lav trykk på boblene (kan tenkes rundt 2 bar) og under medium fylde – de tåler ikke all verdens mat. Det finnes likevel løsninger.

Tips #1: Få en slakter til å skjære skinke eller pølser flortynt på maskin, og vinen vil kunne takle den saltheten.

Tips #2: Lag en enkel brøddeig, kjevle det tynt og fritér i rapsolje. Ha smør på på brødet. Finhakket gjerne ansjos og ha det i smøret først. – Ikke glem å dandere 1 stk. kapers på toppen siden det er helg.

Tips #3: Ikke bli fristet av bær, og i alle fall ikke is. Til det er vinen for tørr og slank. Men stek gjerne noen indiske poppadums og server en cumin-lime-koriander yougurt dip til.

Ha en nydelig helg alle sammen!

Mvh.