Mat- og vinkveld
Blåskjell med chorizo til Albarino
•
ca. et minutt
Galicia, sør vest i Spania er kjent for sitt kalde klima og fantastisk mat og vin. Vi gir blåskjellene en liten vri og lager med det en ekstra utfordring til vinen.
![Blåskjell og albarino](/content/images/size/w1200/2022/06/Bla-skjell-m-chorizo@0.5x.jpg)
Ingredienser
- 1 nett ferske blåskjell
- 2 store sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- ½ ss. paprikapulver
- 2 stk. tomat
- Ca. 100 gram chorizo
- ½ dl. hvitvin
- Fersk persille
- En skvett fløte
- 1 ss. smør
Metode - tilbehør
- Ha blåskjell i vann – kast de som er ødelagte eller åpne.
- Damp to håndfuller blåskjell i litt vann og kok inn til kraft.
- I en høy stekepanne som har lokk, ha i finhakket sjalottløk og stek i olivenolje på medium varme.
- Ha i finhakket chorizo og stek videre.
- Ha i finhakket tomat, hvitløk og paprikapulver og stek videre.
- Ha i kraft og litt hvitvin. Kok inn i blandingen.
- Smak til med litt salt, men husk at det også skal dampe flere blåskjell med.
Klar for mat
- Legg blåskjell på på toppen av sause-blandingen med en ekstra skvett hvitvin
- Damp under lokk til skjellene åpner seg.
- Vend inn fersk persille og smør.
Smaking & vin
Ta med ekstra salt og sitron til smakingen.
Ha med en skvett fløte til å justere.
Vin: Forjas del Salnés Leirana Albariño 2020