Mat- og vinkveld

Blåskjell med chorizo til Albarino

ca. et minutt

Galicia, sør vest i Spania er kjent for sitt kalde klima og fantastisk mat og vin. Vi gir blåskjellene en liten vri og lager med det en ekstra utfordring til vinen.

Blåskjell og albarino

Ingredienser

  • 1 nett ferske blåskjell
  • 2 store sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ss. paprikapulver
  • 2 stk. tomat
  • Ca. 100 gram chorizo
  • ½ dl. hvitvin
  • Fersk persille
  • En skvett fløte
  • 1 ss. smør

Metode - tilbehør

  1. Ha blåskjell i vann – kast de som er ødelagte eller åpne.
  2. Damp to håndfuller blåskjell i litt vann og kok inn til kraft.
  3. I en høy stekepanne som har lokk,  ha i finhakket sjalottløk og stek i olivenolje på medium varme.
  4. Ha i finhakket chorizo og stek videre.
  5. Ha i finhakket tomat, hvitløk og paprikapulver og stek videre.
  6. Ha i kraft og litt hvitvin. Kok inn i blandingen.
  7. Smak til med litt salt, men husk at det også skal dampe flere blåskjell med.

Klar for mat

  1. Legg blåskjell på på toppen av sause-blandingen med en ekstra skvett hvitvin
  2. Damp under lokk til skjellene åpner seg.
  3. Vend inn fersk persille og smør.

Smaking & vin

Ta med ekstra salt og sitron til smakingen.
Ha med en skvett fløte til å justere.

Vin: ​​Forjas del Salnés Leirana Albariño 2020