Mat- og vinkveld
Asiatisk torsk
•
ca. et minutt
Dette er en utrolig enkel asiatisk fiskerett som dere garantert kommer til å digge. Vi bruker den til å vise hvordan riesling oppleves i munnen og hvorfor det faktisk er en selvskreven vinner til denne type mat.
![Asiatisk torsk](/content/images/size/w1200/2022/08/Skjermbilde-2022-08-17-kl.-20.32.01.png)
Dette er en utrolig enkel asiatisk fiskerett som dere garantert kommer til å digge. Vi bruker den til å vise hvordan riesling oppleves i munnen og hvorfor det faktisk er en selvskreven vinner til denne type mat.
(Vin, sanck og smaking fra 03.12.2020)
- Oppskrift til 4 personer med snack -
Ingredienser:
- 1 stk. Chili uten frø
- 1 ss finhakket ingefær
- 3 ss soya
- 2 ss rapsolje
- 1 ½ ss sesamolje
- ½ lime
- 1 ss hvitvinseddik
- 3 ss finhakket vårløk
- 600 gram fersk torsk
- Sesamfrø
Metode
- Fjern frøene fra chili. Finhakk chili, ingefær og vårløk.
- Ha chili, ingefær og vårløk i en bolle, tilsett alt det flytende.
- Rute fisken lett på oversiden. Hell over saus og litt mer vårløk. NB. Spar noen spiseskjeer saus til LIVE smakingen!!
- Bak i ovnen på varmluft på 220 grader i 8-10 minutter avhengig av tykkelse.
Anbefalt vin:
Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Erste Lage 2021 (varenummer 4754301) Kr 205,00.
Se videoinstruks av fremgangsmåten:
Se opptak av livesmakingen: