Mat- og vinkveld

Asiatisk torsk

ca. et minutt

Dette er en utrolig enkel asiatisk fiskerett som dere garantert kommer til å digge. Vi bruker den til å vise hvordan riesling oppleves i munnen og hvorfor det faktisk er en selvskreven vinner til denne type mat.

Asiatisk torsk
Dette er en utrolig enkel asiatisk fiskerett som dere garantert kommer til å digge.

Dette er en utrolig enkel asiatisk fiskerett som dere garantert kommer til å digge. Vi bruker den til å vise hvordan riesling oppleves i munnen og hvorfor det faktisk er en selvskreven vinner til denne type mat.

(Vin, sanck og smaking fra 03.12.2020)

- Oppskrift til 4 personer med snack -

Ingredienser:

  • 1 stk. Chili uten frø
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 3 ss soya
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ½ ss sesamolje
  • ½ lime
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 3 ss finhakket vårløk
  • 600 gram fersk torsk
  • Sesamfrø

Metode

  1. Fjern frøene fra chili. Finhakk chili, ingefær og vårløk.
  2. Ha chili, ingefær og vårløk i en bolle, tilsett alt det flytende.
  3. Rute fisken lett på oversiden. Hell over saus og litt mer vårløk. NB. Spar noen spiseskjeer saus til LIVE smakingen!!
  4. Bak i ovnen på varmluft på 220 grader i 8-10 minutter avhengig av tykkelse.


Anbefalt vin:
Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Erste Lage 2021 (varenummer 4754301) Kr 205,00.

Se videoinstruks av fremgangsmåten:

Se opptak av livesmakingen: