Mat- og vinkveld
Asiatisk skrei med "master-sauce"
•
ca. et minutt
En av de enkleste og mest smakfulle fiskerettene som er mulig å få til. Sausen er til og med god til kalde nudler. Hvordan er asiatisk med denne elegante vinen fra Galicia?
![En herlig fiskerett med en elegant vin.](/content/images/size/w1200/2022/06/Skrei2@0.5x.jpg)
Ingredienser til saus
- 1 rød chili (ta ut frø)
- 3 stk. små vårløk
- 1 stort fedd hvitløk
- 1 tommel ingefær
Andre ingredisenser
- Passende stykke skrei eller hvit fisk
- Rapsolje eller tilsvarende
- ca. 2 ss. soyasaus
- 1 lime skjært i båter
- Litt koriander
- evnt. sesamfrø
Metode - saus
- Stek finhakket vårløk og ingefær sammen i ca. 3 ss. rapsolje i ca. 3 min.
- Tilsett hvitløk og chili og stek 1 minutt til.
- Tilsett soyasaus og ta gryten av platen.
- Tilsett limejus fra en halv lime.
Metode - fisk
- Marinert fisken i noen gode klyper salt i ca. 10 minutter.
- Vask av marinaden.
- Tørk av skreien og stek i ca. 2-3 ss rapsolje på medium temp.
- Ikke rør fisken mens den steker.
- Løft fisken litt opp og se. Når du har fin stekeskorpe, ta opp med stekespade og legg i ildfast form med stekeskorpen opp.
- Hvil i ovnen på 50 grader til smakingen begynner.
Servering
- Vi tester med både ekstra lime, ristet sesamfrø og fersk koriander.
Vin
Dominio do Bibei Lalume 2018
![](https://bilder.vinmonopolet.no/cache/1200x1200-0/11734701-1.jpg)