Mat- og vinkveld

Asiatisk skrei med "master-sauce"

ca. et minutt

En av de enkleste og mest smakfulle fiskerettene som er mulig å få til. Sausen er til og med god til kalde nudler. Hvordan er asiatisk med denne elegante vinen fra Galicia?

En herlig fiskerett med en elegant vin.

Ingredienser til saus

  • 1 rød chili (ta ut frø)
  • 3 stk. små vårløk
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 1 tommel ingefær

Andre ingredisenser

  • Passende stykke skrei eller hvit fisk
  • Rapsolje eller tilsvarende
  • ca. 2 ss. soyasaus
  • 1 lime skjært i båter
  • Litt koriander
  • evnt. sesamfrø

Metode - saus

  1. Stek finhakket vårløk og ingefær sammen i ca. 3 ss. rapsolje i ca. 3 min.
  2. Tilsett hvitløk og chili og stek 1 minutt til.
  3. Tilsett soyasaus og ta gryten av platen.
  4. Tilsett limejus fra en halv lime.

Metode - fisk

  1. Marinert fisken i noen gode klyper salt i ca. 10 minutter.
  2. Vask av marinaden.
  3. Tørk av skreien og stek i ca. 2-3 ss rapsolje på medium temp.
  4. Ikke rør fisken mens den steker.
  5. Løft fisken litt opp og se. Når du har fin stekeskorpe, ta opp med stekespade og legg i ildfast form med stekeskorpen opp.
  6. Hvil i ovnen på 50 grader til smakingen begynner.

Servering

  • Vi tester med både ekstra lime, ristet sesamfrø og fersk koriander.

Vin

Dominio do Bibei Lalume 2018
Varenr. 11734701 / Kr. 279,90-