Mat- og vinkveld
Andebryst med balsamico og ripasso
•
ca. et minutt
Endelig ripasso sier noen! På tiden å teste ut om det virkelig er sant at ripasso og and er som hånd i hanske. Og hvordan vil balsamicoen være med kombinasjonen?
![Andebryst og balsamico](/content/images/size/w1200/2022/06/And@0.5x.jpg)
- 1 stk. andebryst (nok til to)
- En skvett rødvin til utkoking av stekepanne- ca. 0,5 dl.
Ingredienser til saus
- Ca. 2 dl. god balsamico eddik
- 1 stjerneanis
- 1 liten kanelstang
- 2 ss. honning
- 1 ss. smør
- Pepper og ½ ss. tørket timian.
Metode - tilbehør
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Kok inn saus-ingrediensene – unntatt smør, pepper og timian – oppi en gryte
(husk å sette på viften) - prosessen tar ca. 30 min. - Skjær forsiktig ruter i andeskinnet.
- Gni inn skinnet med salt og la stå i 15 minutter.
- Vask av saltet på andebrystet og tørk godt av.
- Stek andebryst i tørrpanne - start på medium-høy varme og senk temperaturen etterhvert som kjøttet avgir fett og trekker seg sammen.
- Smak på sausen og ta ut anis og kanel etter ca. 30 min.
- Når andebrystet er brunet - stek i ovnen på 180 grader.
- Pisk inn 1 ss smør i sausen og smak til med rikelig med pepper og timianen.
- Kok ut stekepannen med rødvinen og sil den så oppi sausen.
- Ta ut andebrystet og hvil den på disken under klede eller innpakket i alufolie i lun ovn
- Sausen kan stå på lavest varme på platen.
Smaking & vin
Ha med ekstra salt til smakingen.
Vin
Ca' La Bionda Campo Casal Vegri Valpolicella Classico Superiore 2018
(varenummer 4674501), 252,00-.