Mat- og vinkveld

Andebryst med balsamico og ripasso

ca. et minutt

Endelig ripasso sier noen! På tiden å teste ut om det virkelig er sant at ripasso og and er som hånd i hanske. Og hvordan vil balsamicoen være med kombinasjonen?

Andebryst og balsamico
  • 1 stk. andebryst (nok til to)
  • En skvett rødvin til utkoking av stekepanne- ca. 0,5 dl.

Ingredienser til saus

  • Ca. 2 dl.  god balsamico eddik
  • 1 stjerneanis
  • 1 liten kanelstang
  • 2 ss. honning
  • 1 ss. smør
  • Pepper og ½ ss. tørket timian.

Metode - tilbehør

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Kok inn saus-ingrediensene – unntatt smør, pepper og timian – oppi en gryte
    (husk å sette på viften) - prosessen tar ca. 30 min.
  3. Skjær forsiktig ruter i andeskinnet.
  4. Gni inn skinnet med salt og la stå i 15 minutter.
  5. Vask av saltet på andebrystet og tørk godt av.
  6. Stek andebryst i tørrpanne - start på medium-høy varme og senk temperaturen etterhvert som kjøttet avgir fett og trekker seg sammen.
  7. Smak på sausen og ta ut anis og kanel etter ca. 30 min.
  8. Når andebrystet er brunet - stek i ovnen på 180 grader.
  9. Pisk inn 1 ss smør i sausen og smak til med rikelig med pepper og timianen.
  10. Kok ut stekepannen med rødvinen og sil den så oppi sausen.
  11. Ta ut andebrystet og hvil den på disken under klede eller innpakket i alufolie i lun ovn
  12. Sausen kan stå på lavest varme på platen.

Smaking & vin

Ha med ekstra salt til smakingen.

Vin

Ca' La Bionda Campo Casal Vegri Valpolicella Classico Superiore 2018
(varenummer 4674501), 252,00-.