Mat- og vinkveld

Adana kebab med sommerlig sørafrikansk

2 minutter

Oppskrift på superenkel kebab til sommersesongen. Vi tester med lyse-lyserød sørafrikansk vin!

Adana kebab med sommerlig sørafrikansk
Enkel, men smakfull kebab med inspirasjon fra Adana, i Tyrkia. Lag brød selv eller kjøp i butikk! 

Vi lager en enkel Adana-kebab som vi matcher med denne leskende og friske sørafrikanske sommer-rødvinen.

Lag brød hvis du får tid, hvis ikke kjøp nanbrød eller midtøstenbrød butikken - så fersk du finner.

Ingredienser

  • Ca. 400 gram burgerkjøttdeig eller kjøttdeig.
  • (Veg: lag eller kjøp falafel, fungerer også med råkost av kål og gulrot)
  • Ferdigkjøpt nan, eller midtøstenbrød, eller lag etter oppskrift nederst.
  • 1/2 rød paprika
  • 2 ts. cumin
  • 1 ts. røkt eller vanlig paprikapulver
  • 1 ts. mild chilipulver
  • salt

Dressing og grønnsaker

  • 1 rødløk i skiver
  • 1 ss. rødvinseddik
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. sukker
  • 200 gram gresk yougurt
  • Saften av 1/2 lime
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts. cumin
  • 1 ss. honning
  • Fersk persille
  • Syltet jalapenos - milde
  • Skivede tomater
  • Grillspyd - hvis du har.
  • Gjerne ekstra syltede grønnsaker man kan prøve.

Metode

  1. Finhakk paprika meget fint og bland inn i kjøttet sammen med 2 ts. cumin, røkt eller vanlig paprika, 1 ts. salt og chilipulver.
  2. Sett vekk kjøttet og la det hvile mens du lager det andre.
  3. Kutt løk i tynne skiver og sylte dette med salt, sukker og rødvinseddiken.
  4. Skrell hvitløksfedd og kjør dette i en liten kjøkkenmaskin sammen med 1 ts. cumin, honning og limesaft.
  5. Bland hvitløksmixen med yougurt og smak til med salt.
  6. Ta ut kjøttet og klem det over noen grillspyd. Hvis ikke du har, stek bare små, avlange boller.
  7. Stek kebab i stekepanne med litt oliven- eller rapsolje. Ca. 5 min. på hver side avhengig av tykkelse.
  8. Før sending, sett ovnen på ca. 50 grader, dekk med midtøstenbrød og hold retten varm / lun.
  9. Server kebab oppå brødet med rødløk, ferske tomater, andre syltede grønnsaker, jalapenos, finhakket persille og dressingen ved siden.

Vinen

For en farge! Polet har definert den som en rødvin, faktisk.

Intellego The Pink Moustache

Ingredienser hvis du også lager "lavash" - midtøstenbrød

  • 300 gram tipo 00 mel
  • Litt olivenolje.
  • 150 gram lunt vann
  • 50 gram melk
  • 1 toppet ts. tørrgjær

Metode brød

  1. Ha mel i en stor bakebolle og dryss over ca. 2 ss. olivenolje.
  2. Bland varmt vann med kald melk til ca. rom temp og rør ut tørrgjær i væsken.
  3. Etter ca. 10 min, jobb vannet inn i deigen litt og litt.
  4. Når inkorporert, elt i ca. 3 min. og la ligge i bollen under klede i ca. 15 min.
  5. Etter hviling ha i salt og elt deigen i ca. 5 min. Strekk den godt.
  6. Fold deigen inn som en stor bolle og la den hvile ca. en time.
  7. Ta ut deigen, rull forsiktig til en lang rull og del opp i 10 emner.
  8. Rull emner til små baller og la hvile under klede i ca. 15 min.
  9. Med godt med mel på bordet, kjevle ut emnene til veldig tynne lefser.
  10. Stek lefsene i et par dråper olje på ca. 8 av 10 i stekepanne. Ca. 2 min på hver side.

Se opptak av smakingen her: