Mat- og vinkveld
Adana kebab med sommerlig sørafrikansk
•
2 minutter
Oppskrift på superenkel kebab til sommersesongen. Vi tester med lyse-lyserød sørafrikansk vin!
![Adana kebab med sommerlig sørafrikansk](/content/images/size/w1200/2023/04/IMG_3835@0.5x.jpg)
Vi lager en enkel Adana-kebab som vi matcher med denne leskende og friske sørafrikanske sommer-rødvinen.
Lag brød hvis du får tid, hvis ikke kjøp nanbrød eller midtøstenbrød butikken - så fersk du finner.
Ingredienser
- Ca. 400 gram burgerkjøttdeig eller kjøttdeig.
- (Veg: lag eller kjøp falafel, fungerer også med råkost av kål og gulrot)
- Ferdigkjøpt nan, eller midtøstenbrød, eller lag etter oppskrift nederst.
- 1/2 rød paprika
- 2 ts. cumin
- 1 ts. røkt eller vanlig paprikapulver
- 1 ts. mild chilipulver
- salt
Dressing og grønnsaker
- 1 rødløk i skiver
- 1 ss. rødvinseddik
- 1 ts. salt
- 1 ts. sukker
- 200 gram gresk yougurt
- Saften av 1/2 lime
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts. cumin
- 1 ss. honning
- Fersk persille
- Syltet jalapenos - milde
- Skivede tomater
- Grillspyd - hvis du har.
- Gjerne ekstra syltede grønnsaker man kan prøve.
Metode
- Finhakk paprika meget fint og bland inn i kjøttet sammen med 2 ts. cumin, røkt eller vanlig paprika, 1 ts. salt og chilipulver.
- Sett vekk kjøttet og la det hvile mens du lager det andre.
- Kutt løk i tynne skiver og sylte dette med salt, sukker og rødvinseddiken.
- Skrell hvitløksfedd og kjør dette i en liten kjøkkenmaskin sammen med 1 ts. cumin, honning og limesaft.
- Bland hvitløksmixen med yougurt og smak til med salt.
- Ta ut kjøttet og klem det over noen grillspyd. Hvis ikke du har, stek bare små, avlange boller.
- Stek kebab i stekepanne med litt oliven- eller rapsolje. Ca. 5 min. på hver side avhengig av tykkelse.
- Før sending, sett ovnen på ca. 50 grader, dekk med midtøstenbrød og hold retten varm / lun.
- Server kebab oppå brødet med rødløk, ferske tomater, andre syltede grønnsaker, jalapenos, finhakket persille og dressingen ved siden.
Vinen
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/04/IMG_3812@0.5x.jpg)
For en farge! Polet har definert den som en rødvin, faktisk.
Ingredienser hvis du også lager "lavash" - midtøstenbrød
- 300 gram tipo 00 mel
- Litt olivenolje.
- 150 gram lunt vann
- 50 gram melk
- 1 toppet ts. tørrgjær
Metode brød
- Ha mel i en stor bakebolle og dryss over ca. 2 ss. olivenolje.
- Bland varmt vann med kald melk til ca. rom temp og rør ut tørrgjær i væsken.
- Etter ca. 10 min, jobb vannet inn i deigen litt og litt.
- Når inkorporert, elt i ca. 3 min. og la ligge i bollen under klede i ca. 15 min.
- Etter hviling ha i salt og elt deigen i ca. 5 min. Strekk den godt.
- Fold deigen inn som en stor bolle og la den hvile ca. en time.
- Ta ut deigen, rull forsiktig til en lang rull og del opp i 10 emner.
- Rull emner til små baller og la hvile under klede i ca. 15 min.
- Med godt med mel på bordet, kjevle ut emnene til veldig tynne lefser.
- Stek lefsene i et par dråper olje på ca. 8 av 10 i stekepanne. Ca. 2 min på hver side.
Se opptak av smakingen her:
![](https://www.ypper.no/content/images/2023/03/Signatur-3.png)