En mini "viltvin" og to friske røde til sommermaten

3 minutter

Tre røde naturviner under Kr. 200 du trygt kan sjekke ut - også til mat.

En mini "viltvin" og to friske røde til sommermaten
Neusiedlersee i Burgenland: Østerrike bare pumper ut klokkerene og stabile naturviner for tiden. To av våre anbefalinger under 200 kroner er herfra. 

#Naturvin: Vi enten elsker, hater, eller er nysgjerrig. For både de som elsker og er nysgjerrige arrangerer vi naturvinsmessen "Petnatt" for fjerde gang den 22. september i Bergen.

I mellomtiden anbefaler vi tre røde naturlige under 200 kroner du kan "øve deg på" i sommer. 😁

For naturvin, som for det meste andre man velger å putte i munnen, gjelder selvsagt personlig smak mer enn mye annet.

Og ja, av og til kan det oppstå både duft og smak på enkelte viner som oppfattes som "feil" eller "uvanlig". Hovedgrunnen til dette skjer er at det både praktiseres villgjæring og minimal svovel når vinene lages, en kombinasjon som igjen kan forsterke disse "annerledes" duftene av enten gjær eller bakterier.

Men feil på vinen er det altså ikke - i alle fall ikke vanligvis. Faktisk opplever vi for tiden at svært mange "naturviner" oppleves som "helt vanlige" viner.

Om dette er fordi vi som vinelskere blir mer vant med "annerledes" duft og smak, eller om det lages mer stabile viner vites ikke. Men mest sannsynlig er det sannhet i begge påstander.


Under anbefaler vi tre godt lagede naturviner med masse fruktkarakter du kan prøve ut i sommer - også til mat.

Liker du vinene kan det jo være at du også vil være med oss på smaking i Bergen?

"Early Bird" tilbudet med rabatterte billetter gjelder ut juli.


Tre naturlige røde å teste

Bestillingsutvalg, men kjekk vin å teste ut hvis du vil tilnærme deg naturvin og samtidig skjenke noe godt til grillmaten. 

Heinrich fra Østerrike gjør som etterhvert ganske mange vinprodusenter i Østerrike gjør, nemlig å lage fruktige, stabile og rett og slett leskende og elegante rødviner med lokale druesorter.

Vinen er laget på Zweigelt, St. Laurent og Blaufränkisch og smaker av både røde og mørke bær. Dette er uansett sjanger, en av de beste vinkjøpene på markedet. Et besøk på Weingut Heinrichs hjemmeside er også anbefalt om man vil ha en sunn dose galskap i livet.

Prøv den gjerne til grillmaten og du vil takke syrligheten i vinen!

Denne vinen drar du kanskje kjensel på? Meinklang Rød finner du "overalt" på basislisten. 

Fra en av Østerrikes beste vinmakere, Angela Michlits fra Meinklang. Hos Ypper bruker vi denne vinen på arrangementer der man ønsker seg leskende rødt i glasset.

Denne har vi også testet ut til pizza med hell. Vinen er helt klart på den lette siden, men det er en godt laget vin under Kr. 200 som kler å drikkes lett avkjølt i varmen.

Bestillingsutvalg, men sjekk gjerne dette ut i sommer og i god tid før vilt-sesongen. Her er det smak av bjørnebær og krekling.

Er det noe som er godt både på smak og vel under radaren så er det viner laget på druen Cinsault. Dette er en stabil og godt laget sak fra Sør-Frankrike med deilig smak av bjørnebær, sort pepper med god saftighet.

Den er nesten en liten "mini" syrah fra Nord Rhône med god syre. Ikke like kompleks selvsagt, men fruktig og syrlig og garantert deilig til vilt av fugl og en ikke for viltpreget hjortefilet.

Kos deg med vinen i sommer!
Mvh.