Arrangement

Takk for oss, Grüne Woche!

2 minutter

Erfaringer fra Grüne Woche: Vi må tørre å forteller de gode historiene om vår egen mat og drikke.

Takk for oss, Grüne Woche!
Landbruks- og matminister Sandra Borch åpnet den norske standen på Grüne Woche. Foto: Vidar Alfarnes

Ministeren åpnet showet

Vi er tilbake fra Grüne Woche i Berlin etter noen fine dager på jobb for Norge sammen med engasjerte folk fra Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge, Statsforvalteren i Vestland, fantastsiske vestlandskokker og ikke minst vår dyktige oppdragsgiver, Matarena i Bergen.

I løpet av tre intense dager har vi daglig satt nye kombinasjoner av norsk sider til norsk ost, kjøtt og fisk.

Både matretter og sider på den norske standen har vært i stadig endring, noe som har gjort jobben både nervepirrende og hektisk, men samtidig givende når kombinasjonene har fungert.

Står det mye på spill? Tja, alt er relativt, men vi ønsker jo at maten og sideren vår til enhver tid skal fremstå aller best, både for besøkende fra hele verden på messen, men også som motivasjon for alle hjemme og på den norske standen som brenner for norsk mat og drikke.

F.v. Dirk Kohlman fra Statsforvalteren i Vestland spontanoversetter smakskurset til Ove. Foto: Vidar Alfarnes. 

Tør å anbefale!

Under oppdraget fikk vi også hjulpet til med å veilede andre til å sette sammen mat og drikke og holde smakskursene videre.

Og nok en gang får vi bekreftet det vi stadig sier og har sagt: At gastronomi og mat og drikke i kombinasjon, at det å lage god mat fra bunn, det er noe alle kan få til hvis de bare vet hvor de skal begynne.

Spør du en franskmann eller nesten hvem som helst fra Italia om hvilken lokal ost vi bør ha til den lokale vinen, får du temmelig sikkert både en og to synspunkter og en fyldig historie.

I Norge bør vi ha minst like sterke meninger om mat og drikke: Ikke bare fordi det vi produserer her hjemme er så rent og smakfullt, men også fordi lokal mat og drikke er full av nydelige historier som er verdt å dele.

Vi må bare tørre å fordype oss litt mer i smakene, analyse litt og ikke minst: tørre å anbefale opplevelsen til andre.

Tusen takk for oss, Berlin, og til alle dere andre: ha en nydelig gastronomisk og inkluderende (norsk) uke!

Mvh.