Fredagstipset

Spicy asiatisk og saftig riesling

2 minutter

En rimelig priset saftig riesling med matchende spicy asiatisk til. Nam!

Spicy asiatisk og saftig riesling
En Tom ka er lett å lage hvis du bruker en ferdig paste. Er den ikke for sterk er retten perfekt til en saftig riesling. 

Helgetips på mat og drikke

Mens vi venter på de mange tyske godsakene fra 2020 og 2021 som slippes på torsdag er det selvsagt lov å øve seg på å smake litt riesling.

I dagens fredagstips har vi valgt et supergodt kjøp fra basislisten på kroner 169,90-. Til den serverer vi en matchende og spicy asiatisk sjømatrett.

Vinen er fra Niederøsterreisch- altså i Østerrike og fra en av de mest kjente appellasjonene: Kamptal.

Dette er en tørr vin, med god syre og deilig duft av lime, eple og fersken. Litt mineraler får du også med på kjøpet, som sammen med en lang syrlig finish gir en deilig tørr avslutning som bare gjør at du vil ha en slurk til.

Høy temperaturforskjell på natt og dag gir viner med høy syre og intense aromaer i Kamptal. 

Mat til vinen

Så er spørsmålet hva vi skal kose oss med av mat til?

Med sine lette 12,5% egner Steiningers riesling seg fint til å drikke som den er, men samtidig er det deilig å ha noe litt spicy og smaksrikt på bordet til denne type saftig og aromatisk vin.  

Valget faller denne gangen faller på en Tom Ka, gjerne med blåskjell og sjømat i. Du kan lage en Tom Ka Gai med kylling som også vil fungere bra til denne vinen.

Bare ikke lag retten for sterk - det kommer til å overdøve vinen og gjøre den spinkel.

Selvsagt kan du lage retten fra bunnen av, men for tidsbrukens skyld anbefaler vi å bruke en god tom ka paste. Ofte liker vi å lage den med ekstra sitrongress og spesielt kaffir lime-blader som vi synes gir god smak.

Tilslutt justerer du med ekstra fiskesaus og mer lime/sitronsaft enn du tror du trenger.

Lykke til, og ha en god helg!

P.S. Anbefalinger for det kommende rieslingslippet sendes ut til mat- og vinkveld og kursmedlemmer onsdag 30. mars og til gratismedlemmer mandag 3. april.

Mvh.