Nyheter på polet

Gode kjøp fra Alsace!

ca. et minutt

En helt ny produsent har dukket opp på markedet og beviser at ting virkelig "er på gang" i Alsace.

Gode kjøp fra Alsace!
Charles Frey i midten med den nye generasjonen bak: Dominique Frey (f.v.) og sønner Thiébaud og ønolog Julien Frey. Photo: Gerald Cometto. 

Bio og naturlig

Etter mange år med en, til tider litt tung vinstil, dukker det plutselig opp en vinprodusent fra Alsace som baner en lys og frisk vei videre.

Charles Frey er en familiedrevet og har dyrket biodynamisk siden 1997. Etter 2019 årgangen tok de skrittet fullt ut og satset på en naturlig vinstil med mindre svovel.

De følger med andre ord i fotsporene til velrennomerte biodynamiske naturvinsprodusenter som blant andre, André Ostertag, Pierre Frick og Anne Marie Schmitt.

Foreløpig rimelig

Ypper fikk nettopp smakt hele rekken på en messe og må si at vi ble ekstremt imponert av både mineralitet, friskheten og stabiliteten i vinene.

Sylvaner og Maceration drikker nydelig for tiden, mens både Rieslingen og Pinoten kan ha godt av å vente litt i kjelleren. 

Maison Charles Frey er ute nå på det norske markedet å med Riesling, La messe du Matin, Pinot Noir, Harmonie, Gewurztraminer , Maceration og Sylvaner, Intemporel.

Faktisk vil vi si at de også foreløpig er rimelig priset. Vinene ligger til Kr. 259,- med Gewurztraminer Maceration ti kroner dyrere.

Tilgjengelighet

Og det som går igjen i alle viner er at de viser tydelig og stabil, ren fruktkarakter og ikke minst flott nerve og mineralitet.

Maceration og Riesling er tilgjengelig flere steder Oslo, mens Valkendorsgate i Bergen har samtlige untatt Harmonie som kun er i hyllene på Vestkanten, Bergen.

God Helg!