Fredagstipset

Rimelig argentinsk fikser biffen

ca. et minutt

Trenger du noe varmende? Dette argentinske superkjøpet til Kr. 185,- finner du mest sannsynlig på ditt lokale pol.

En deilig høyrygg sammen med dette argentinske superkjøpet kan kanskje "gjøre" hele helgen din.
En deilig høyrygg sammen med denne argentinske vinen kan kanskje "gjøre" hele helgen din.

Har det begynt å snø? Hvis et botemiddel kan være et godt glass rødvin og et mattips, kan du trygt fortsette å lese.

Fra Patagonia i sør til Salta i nord er Argentina er utrolig variert vinland med stor variasjon i klima og vekstforhold.

Mest kjent er de for druen Malbec, en drue med ekstremt mye farge, smak av mørke bær og garvestoffer som bare skriker etter biff.

Men det finnes også en del andre druer.

Fra Patagonia begynner det nå å komme spennenede Pinot Noir som vi i Ypper følger nøye med på. Det finnes også en del Cabernet Sauvignon og Merlot, som vi synes gir viner med mye karakter i dette, av og til, røffe klimaet.

"Carrascal" fra den kjente produsenten Bodega Weinert er en flott vin til overraskende lav pris.

Carrascal fra Wienert er på basis-listen og bør være på ditt lokale pol. 

Perfekt til lam og okse

Kjøp denne vinen til helgen og samtidig en lammebog, høyrygg av okse eller tilsvarende.

Gni inn kjøtt med salt, pepper og hvitløk. Gi den en skikkelig "blitz" på 250 grader på begge sider for farge. Når nydelig brunet, senk temperaturen til 80-100 grader og stek videre til kjøttet når kjernetemp 56 grader for biff, 68 grader for lam.

Middagen er klar – når den er klar.

Server med ovnsbakte poteter og chimichurri. Vi liker Trines oppskrift og har lagt til en link nederst.

Kos dere masse med vinen, ha en nydelig helg og vi "sees" neste fredag!

Mvh.

Link til trines matblogg og en enkel chimichurri