Nyheter på polet

To Pinot Noir fra "Syden"

ca. et minutt

Forelsket i Pinot Noir? Klissete utgaver fra altfor varme strøk er kjedelige greier. Her er to presise pinoter fra "syden" du bør prøve.

Alt dette landskapet og ikke en eneste en av New Zealands 30 millioner sauer tilstede på bildet.
Alt dette landskapet og ikke en eneste en av New Zealands 30 millioner sauer tilstede på bildet. 

Kjølig klima Pinot Noir

Forelskelsen vår for Pinot Noir er ikke akkurat ny, og selv om de fleste pinot-fantaster har lidenskapen dypt forankret i Burgund, tillater de fleste seg en fruktig sommerflørter i ny og ne.

Vi liker Pinot Noir fra kjølig klima, og selv om både New Zealand og Patagonia ligger på den helt andre siden av kloden er det ikke snakk om noe "hete" i noen som helst forstand.

Verken Wairarapa i New Zealand eller Neuquén i Patagonia kan skilte med særlig mer enn 30 grader i sommermånedene, januar, februar og desember.

Te Tera Pinot Noir

Varenummer: 8270401
Pris: Kr. 259,80-
Område: Wairarapa, New Zealand
Score: 88. p.

Tiltalende  på nesen. Saftig i anslaget, men overtas raskt av strukturert frukt med smak av syrlige røde bær. Slank vin med god frukt og pen syrlig avslutning med smak av kirsebær.  Pen syre, middels lang avslutning. OK priset for frukt og utførelse på dette nivået.

Keiken Ultra Pinot Noir

Varenummer: 14209901
Pris: Kr. 219,00-
Område: Neuquén, Patagonia, Argentina
Score: 86. p.

Ren duft av jordbær. Strukturert anslag som fortsetter til et strukturert midtparti. Smak av moreller og kirsebær. Konsentrert, ungdommelig og stram vi som trenger litt tid enten liggende eller i karaffel.

Litt røff sak, men spennende å smake. Rimelig vin som man også kan la ligge litt. Eventuelt, kan man servere litt mørt kjøtt til, noe som er med å avrunde den litt i kantene.

Område: Neuquén, Patagonia

Bli med oss videre!

Liker du å kose deg samtidig som du lærer mer om vin?

Husk å sjekke ut medlemskapet vårt da, det er gratis i resten av juli og inkluderer to gratis online smakinger i august.

Meld deg av akkurat når det passer.