Fredagstipset

Påskesnacks med rosa engelske bobler

2 minutter

Tips til hvordan du forvandler påskefrokosten til nydelige kveldskanapeer til voksne.

Påskesnacks med rosa engelske bobler
Smell sammen et par snacks til påskeboblene. Frokostbordet har alt du trenger (nesten) av råvarer. 

Påsken er over oss og ganske sikkert mange steder bugner det av godsaker på frokostbordet.

I dagen påske-fredagstips får du tre tips til hvordan du bekjemper matsvinn samtidig som du forvandler frokost-råvarer til deilige kveldskanapéer. Engelske bobler med rosa farge er perfekt til.

Frokostrester blir kanapeer

#1: Bacongull fra Maarud er, med litt riktig topping, helt nydelig sammen med musserende vin og champagne. Basen er seterrømme og dill med salt sjømat på toppen. Her kan du bruke reker, finhakket ansjos med kapers og urter, eller det mest klassiske, rogn.

Her får du fett, syrlig, salt og umami alt på en gang. Boblene renser fint opp og du fortsetter å spise!

#2: Fritert rispapir er mye enklere å få til enn du tror. Klipp opp passende biter og friter i litt olje. Etter et par sekunder har du fine skåler du kan fylle med noe godt. Vi anbefaler å drysse litt salt og litt chilipulver over før de brukes.

Disse små smaksbombene er ekstra deilig med røkelaks i biter, vendt inn med majones, sennep og urter, eller avocadokrem tilsmakt sitron, koriander og chili for en vegansk utgave.

#3: Gammelt brød blir til fancy italienske crostini hvis du pensler skivene med olivenolje og steker eller griller de. På toppen av denne er det bare fantasien som stopper deg.

Den enkleste er å smake til kremost med trøffelolje, eller kanskje wasabi? Så på over et, litt spekeskinke, gjerne sammen med noe søtt og/eller nøtter.

Rosa bobler!

Denne roséen fra Storbrittania er laget som en champagne med den siste gjæringen på flaske. Det er utelukkende brukt røde/blå druer i vinen, noe som gir den et lite hint av røde bær på duft.

Vinen er tørr, med tilleggsaroma av sitrus, litt kjeks og gule epler. I munnen er den kremet og saftig. Avslutter syrlig, stramt og mineralsk med smak av røde epler.

Ha en nydelig påske, alle sammen!
Hilsen oss i Bergen.