Er det Norges beste oransjevinkjøp?

ca. et minutt

En konsentrert oransjevin fra Slovenia. Hva smaker den? Hvilke retter passer den til? Og hvor lenge kan den lagres?

Er det Norges beste oransjevinkjøp?
Anbefalt en oransje lagringsvin fra Slovenia.

Movia Sivi Pinot Ambra 2020

Varenummer: 13212301
Pris: 250,00 kr
Område: Slovenia , Øvrige , Øvrige
Druer: Pinot grigio 100%

Smaksnotat

Smakt: 11.februar 2022

Klar lys oransje på farge, ingen tegn på aldring. Nesen lever opp til forventningene med tydelig, aromatisk og elegant nese. Her får man aroma av fersken, aprikos, appelsinskall og roser.

I munn fremstår vinen fyldig med en gang. Deretter får man tydelig frukt av aprikos og fersken. Balansen mellom fylden og frukten er noe fra hverandre nå, men dette vil utvikle seg gjennom lagring. Det er ingen problem å drikke vinen nå - den er deilig og fruktig. God konsetrasjon, medium syre og god lengde.  

Vinen er laget på 100% Pinot Grigio, fått 21 dager med skallkontakt, deretter 18 måneder på fat. Dette er en oransjevin, det betyr at den er laget på hvite druer som ligger sammen med skall og saften, så er det saften fra skallet som setter farge på vinen. Jo lengre druene ligger med saften, jo mer farge får man. Det gir også vinen garvestoff.

Vinen er laget av en familieprodusent fra Slovenia, de har holdt på sidan 1820. De har 22 hektar, noe som er lite. Ca. 50% av vinmarkene ligger i Italia og 50% ligger i Slovenia. De lager fantastisk konsentrert og lagringsdyktige viner.

Åpner første flasken om 5 år (2027).

Anbefalt mat

Her kan vi gi en rekke anbefalte retter: Fårikål, skinke, svinerull, gjerne røykt svineknoke, forskjellige pølser mm. Server gjerne med syltet grønnsaker til. Om man skal sette ost til, prøv en ung hardost.

Anslått levetid

8-10 år

Se videoen der vi snakker om anbefalt lagringsvin.