Fredagstipset

Holmenkollen og spareribs

2 minutter

En av Norges beste vinkjøp er det mange som ikke tør prøve.

Holmenkollen og spareribs
En smått asiatisk vri på ribben med sesamfrøene. Les oppskrift om hva du kan leke deg med av smaker på ribben. 

Fredagstipset denne gang er en vin som du kanskje har sett i hyllene, men som du kanskje ikke tør å prøve helt.

"Le Naturel" er, som navnet tilsier, en naturvin – med alt det positive, eller negative forbundet med denne vinsjangeren.

Om du tilhører heiagjengen eller hylekoret betyr faktisk ikke så mye når det gjelder "Le Naturel".

For tiltross for at den er lavt svovlet og spontangjæret, fremstår den rett og slett som en deilig og fruktig vin med duft og smak av krydder og mørke bær, og uten veldig spesielle aromaer eller uvante smaker.

I tillegg er den en av Norges aller beste vinkjøp for tiden.

Så her har du muligheten, hvis du vil gi naturvinen en ny sjanse – noe den selvfølgelig fortjener.

I denne er det 90% av druen Garnacha - den er spesielt god til svin, synes vi. 

Holmenkollsøndag og snacksy ribbe.

Druen Garnacha er spesielt godt til svin, og da spesielt til mørt kjøtt og når retten får litt kledelig sødme.

Og så er det er jo holmenkollsøndag denne helgen, en slags norsk (eller i alle fall østlandsk) ekvivalent til den amerikanske "super-bowl sunday".

I USA er det meget vanlig å ha snacks i form av fritert kylling og grillet spareribs til sporten. Men kvier du deg til å grille ute i ca. minus 9 grader foreslår vi at du prøver denne asiatiske metoden:

Småkok grillribbe eller spareribs i lettsaltet vann i en halv time, deretter deler du opp og steker de midt i ovnen i ca. 45 min og godt smurt inn med en hjemmelaget eller butikkkjøpt bbq-saus.

Basen i en hjemmelaget bbq-saus er en blanding av sukker, soyasaus, og ketchup. Resten tilsetter du etterhvert.

Populære ingredienser er: røkt paprika pulver, ananasjus, cumin, pepper, ingefær, honning, chili, hotsauce, appelsinsaft, hvitløkspulver, sherryedikk, currypulver etc.

Smak deg frem, med andre ord!


Synes du det er gøy med Yppers vin og mattips?

Torsdag om 2 uker har vi en ny mat- og vinkveld som du kan prøve gratis!

Er du allerede interessert i mat- og vin så er dette midt i blinken for deg!

Meld deg på under og rett over helgen sender vi deg så oppskrift og navnet på vinen du trenger.


Siste bbq-saus tips: Kok sausen godt inn og juster underveis. Og husk at bbq-sausen også skal ha god syre, og at for mye chili vil "drepe" vinen.  

Ha en nydelig helg alle sammen, og husk at 5-mil er best på TV.

Mvh.