Nyheter på polet

Økologisk hengekøyevin fra Italia

ca. et minutt

Integrale Rosé Frizzante er sjeldent rimelig, økologisk og en veldig, veldig kjekk vin å ha om sommeren.

Integrale rosé frizzante er sjeldent rimelig og veldig godt i sommervarmen

Rosé fra prosecco-land

Her er den altså igjen, som den var i fjor; en superrimelig, ufiltrert tørsteslukker med bobler som du må ha en eller to kasser av i sommer.

Integrale rosé frizzante er fra midt i prosecco-land, litt øst for Venezia i Colli Euganei. Den er laget på  lokale druer, Raboso og Marzemino, som i følge produsenten både ble håndplukket og har nytt av det vulkanske jordsmonnet nær Padua.

Nytes under et tre

Vinen er svovlet, noe som sikkert er klokt siden den er gjæret på flaske og ufiltrert. Den kan likevel ikke sies å være en naturvin i definisjonens strengeste forstand, siden den har tilsatt gjær i stedet for å være spontangjæret.

Uansett hva den er, er det viktigere hva den kan brukes til: Ja, du kan sikkert servere både salat og kylling til den, men det mest verdifulle med denne vinen er likevel at den kan nytes helt alene.

Vinen smaker forfriskende av røde bær.

Drikk den gjerne under et tre, eller fra i et glass ved siden av en hengekøye og veldig gjerne ved et varmende bål etter et sommerlig natt-bad.

Vinen

Integrale Rosé Frizzante, varenummer, 11858201, Kr. 159,-

Supertilbud

Annenhver torsdag arrangerer vi online mat- og vinkvelder. Her smaker du vin og tester mat sammen med profesjonelle vinkelnere der du også kan stille oss vinspørsmål underveis.

Meld deg på i linken under og få de to første smakingene i august gratis!

Du kan også bruke gratis-abbonementet i hele juli der du kan hente ut spennende mat- og vinkombinasjoner, lagringsviner og ellers spennende vinstoff.

Og, du kan melde deg av når som helst.

Mvh.