Fredagstipset

Saftig rødt fra Australia

2 minutter

En lys rød, saftig og innsmigrende grenache fra Australia og tips til en alt-mulig glasering som vil løfte grillmaten til nye høyder!

Saftig rødt fra Australia
Appelsin-glasering er godt, og kler ikke minst en grenache fra sydligere strøk.

Vil overraske

Med pent vær flere steder i landet til helgen kan det jo være noen som vil prøve seg litt med en kullgrill og noe saftig, lett avkjølt rødt i glasset.

Denne utrolig saftige og flotte rød-frukt vinen fra Mclaren Vale i Australia kommer til å overraske på flere enn en måte hvis du gir den en sjanse denne helgen.

Deilig grenache fra Australia

Noe av det fineste med polsystemet vårt er at vi hele tiden får tilgang på nye viner å smake på. Noen av de ender opp med å bli gamle travere, andre forsvinner ut og blir ikke sett igjen.

På nyhetslanseringen i mars var det flere, men spesielt en flott Grenache fra Australia som ble lansert: Den lille kjempen.

Test den på mat- og vinkveld

Tydeligvis har det gått ganske bra med denne vinen, for nå er den ikke lengre mulig å bestille. Likevel ser vi at den finnes i mange polhyller, så her er det bare å sjekke om den finnes.

Vi fikk forøvrig også testet denne vinen på en online smaking sammen med de erfarne smakerne på Mat- og vinkveld med Ypper.

Vi prøvde med en enkel appelsinglasert lam – en nydelig kombinasjon der det var spennende å teste lam med karibisk vri sammen med en vin fra varmere strøk.

De fleste – egentlig kanskje samtlige – var enige om at det ikke bare var en solid og godt laget vin, men også en spennende mat-kombinasjon.

Passer til mye grillgodt

Så der har du tipset: Du koker inn saften fra en hel appelsin sammen med minst 3 spiseskjeer sukker, 2 ss. honning, stjerneanis, kanelstang og kanskje noen frekke sichuan pepper-korn og setter så i gang med å glasere alt du får øye på.

Glaseringen passer til gode pølser, gulerøtter, lam, kylling og gjerne grillet fisk - selv om du kanskje vil åpne en sauvignon blanc til den siste*.

Husk å bruke glaseringen til slutt hvis du ikke vil ha for mye brente kanter og over-karamellisering.

Kjøl ned vinen til ca. 16 grader og test, test, test og feire våren!

Mvh.

*Har du ikke testet den meget gode sauvignonn blancen, Weing. Kodolitsch Gamlitz Sauvignon Blanc, fra Østerrike er det også for øyeblikket ikke er mulig å bestille, men den finnes i hyllene.