Fredagstipset

Den perfekte antipasti-vinen

2 minutter

Denne helgen fortjener du et flytende streif av sol og varme.

Den perfekte antipasti-vinen
Litt av hvert å smake på. Spesielt halvfaste kuoster er bra til fredagens vinanbefaling. 

Solmodent i glasset

Januar kan være hard måned. Og nettopp fordi den er så guffen og kald som den er, er det jo fint at nyhetslippet i januar har gitt oss noe deilig og varmende vi kan kose oss med.

Solmoden, krydret og saftig er alle adjektiv som beskriver denne parti-vinen som mest sannsynlig finnes på et pol ganske nær deg.

Juicy fra Lirac

Vin fra varmere vinområder har ofte en mindre intens syrlighet enn de fra kjøligere. I tillegg bidrar den ekstra solintensiteten for god modenhet og noen ganger, et  kledelig lite krydderpreg.

Les Petit Ducs er en vin fra Lirac-området i Rhône laget hovedsaklig på druene Grenache og Syrah. Dette er et varmt område i Frankrike, spesielt kjent for høy kvalitet Grenache og for den berømmelige Mistral-vinden som kjøler ned druene ca. 180 dager i året.

Druene i denne vinen er økologiske og håndplukket fra 55 år gamle vinstokker med lavt utbytte. Vinen er lavt svovlet og ufiltrert. Den har en ren duft av kaffe, mørke bær og pepper og er saftig i munnen med et tydelig krydderpreg.

Dette er en vin som gjør seg godt til vilt og gryter, men i januar anbefaler vi også en antipasti med feite, smaksrike pølser, moden skinke, halvfaste kuoster med varierende modenhet, kanskje noe søtt ved siden av og noen skiver ristet surdeigsbrød, kapers og syltet løk.

Vi sender deg vinlisten

Kos deg masse i helgen! Og husk å tipse venner og familie, både om vinen og dette nyhetsbrevet.

Husk: Det aldri er for sent å hive seg med på en av våre mat- og vinkvelder og se hva vi holder på med.

Vi sender deg vinlisten når du melder deg på. Og husk, du kan melde deg av når som helst.

Les mer om mat- og vinkveld med ypper.

Mvh.