Kurs

Derfor elsker vi naturvin!

2 minutter

Petnat, oransjevin og ufiltrert rødvin. Hvorfor elsker så mange naturvinen?

Derfor elsker vi naturvin!
Yppers naturvinskurs starter opp den 15. februar. Bli med på en nydelig opplevelse! 

De siste årene har vi sett intet mindre enn en naturvinsrevolusjon i Norge. Hva er det med naturvinen som gjør den så uimotståelig for så mange?

Det som mange oppgir som grunn at det selvfølgelig er bra at ikke vi fortsetter å skade miljøet ved å bruke kjemiske sprøytemidler, men mer viktig er selve smaken.

I begynnelsen var det flere produsenter som hadde utfordringer med både renhet, duft og smak på sine viner, men med tiden har kvaliteten økt betraktelig og på smakinger i dag er det kun et fåtall som har avvik i duft aller smak.

En av de mest solgte hvitvinene i Norge er naturvinen "Heideboden" fra østerriske Meinklang. 

Høy kvalitet!

De beste naturvinene i Norge er dermed flotte viner, som i tillegg til både smak og duft kan skilte med en bærekraftig tilnærming til vinproduksjon.

Dette er kanskje den aller viktigste grunnen til at så mange forelsker seg og vi så smått begynner å kalle det en norsk naturvinsrevolusjon.


Høy kvalitet er også grunnen til at vi i Ypper inviterer til kurset akkurat nå og ikke for fem år siden.

Det er altså nå det skjer og vi føler at det er på høy tid at flere som elsker gode smaker også får øynene opp for disse utrykksfulle og nydelige vinene.


Bli med på naturvinskurs!

Lær alt du trenger å vite om naturvin: Kurset består av 7 smakinger der du smaker nye viner sammen med oss i Ypper.

I løpet av kurset lærer du å sette dine egne ord på duft, smak og konklusjoner.

Du kommer til å få peiling på alle naturvinsbegrepene og lærer samtidig hvordan du blir en presis og dyktig vinsmaker.

Du kommer til å ikke bare lære om naturvin, du blir også i stand til å vurdere og smake alle typer vin.

Innholdet i naturvinskurset: 

  1. Introduksjon til naturvin
  2. Hva er naturvin? Og finnes det egentlig "unaturlig" vin?
  3. Hva er oransje- og skallkontaktvin?
  4. Vinifikasjon: gjærsopp, gode bakterier, sulfitter og filtrering?
  5. Vi snakker om vinfeil (HURRA!)
  6. Vi snakker pinot noir, jordsmonn og mineralitet
  7. Ny spennende vin og oppsummering av kurset

Så bli med på kurs! Her får du tilgang:

Mvh.