Kurs

Chardonnay

ca. et minutt

Hva kjennetegner Chardonnay? Og hvorfor er enkelte kombinasjoner skapt for Chardonnay? Når du smaker vinen til den anbefalte retten vil du for alvor begynne å forstå grunnsmakene og hvordan de påvirker kombinasjonen.

Chardonnay
Druen Chardonnay trivest spesielt godt i Burgund og Chablis, men du vil også finne den i store deler av verden med kjølig klima. 

Her finner du en introduksjon til Burgund og Chablis store hvite drue, Chardonnay. I første del, video 1, får du en introduksjon til druen og analyse av anbefalt vin. I video to tar vi for oss mat og vin i kombinasjon. Vedlagt finner du anbefalt snack med råvareliste og fremgangsmåte.

Om druen og analyse

Hva kjennetegner Burgunds store hvite drue, Chardonnay? Og hva lukter og smaker vin laget på denne druen? Når du smaker vinen til den anbefalte retten vil du for alvor begynne å forstå grunnsmakene og hvordan de påvirker anbefalt matkombinasjon.

Til denne modulen anbefaler vi å ha:

Mat og vin i kombinasjon

Dette er en av verdens mest kjente kombinasjoner. Sausen vi viser deg her er en saus du kommer til å ha bruk for resten av livet. Den kan brukes til fisk, som her, eller danne en base for en ekstra god gryte, eller suppe.