Fredagstipset

Kjempekjøp: Chardonnay fra England

3 minutter

En av de aller beste nyhetene på lenge! Kos deg i helgen med denne flotte chardonnayen fra Kent.

Kjempekjøp: Chardonnay fra England
Vår engelske chardonnay blir perfekt med ferske blåskjell med smørsaus.

Engelsk vin er på full fart fremover, og har du ikke prøvd en chardonnay fra Kent før, har du en ypperlig anledning å begynne akkurat nå.

Nesten forelsket

Rent og pent med duft av eple og steinfrukt. Slik begynner 2022 Simpsons Gravel Castle før en flott, syrlig og intens inngang tar deg videre til over middels fylde og konsentrasjon.

Vinen er både ren og elegant, med fin stramhet på alle de riktige stedene i tillegg til et svalt urtepreg.

Og i tillegg er den på basisutvalget!

Stolt og glad

Det høres kanskje ut som om vi er forelsket, og kanskje er vi også det. For det var noe forløsende ved det å smake denne vinen tidlig i januar.

Britisk vin har vi jo fulgt i nesten ti år nå, uten at vi alltid har blitt helt overbevist. Når det endelig klaffer, som det så ofte som det gjør for tiden, er det en god følelse.

Stolt og glad er kanskje mer presist enn forelsket.

Beurre blanc og blåskjell

Så hva serverer vi til en slank chardonnay fra Kent? Du serverer det du engang pleide å servere til en ueiket chablis - den gang det var godt med chablis.

Så da er det frem med kamskjellet, eller viktigere enn selve skalldyret, sausen.

En beurre blanc er perfekt til denne vinen: Finhakket sjalottløk, 1 dl hvitvin, kok inn til ca. to spiseskjeer – pisk så inn minst 120 gram kaldt smør i terninger, litt og litt. Ha i finhakket persille.

Og dropp kamskjellene hvis de er frosne. Kjøp heller levende blåskjell. Damp de i hvitvin og vend de inn i sausen din. Få med litt sjy også.

Så kan du selv velge om du vil ha en tynn pasta sammen med skjellene, eller bare sitte der på en fredags kveld – med det lyse brødet ditt og dynke det i sausen: Igjen og igjen og igjen og igjen – helt til du trenger en flaske til.

God fredag!


Vin og sjokolade er ikke alltid lett å kombinere, men på vår sjokolade- og vinsmaking i Bergen, gjør vi i alle fall et iherdig forsøk.

Pris 590,- / (kun 12 billetter igjen).

Vin i gaten: Sjokolade spesial! @TicketCo
Vin i gaten: Sjokolade spesialVelkommen til Kong Oscars gate i Bergen og en hyggelig kveld med intense viner og smaksrik sjokolade rundt langbordet.Denne kvelden tar sommelier Ove Svendsen og kokk, Janne Sørheim deg kyndig og lettbeint gjennom fem rågode sjokolade-smaker med følge av fem kvalitetsviner. Dessertene og kakene er hjemmelagde, og vinene går fra de helt tørre til de gradvis mer sødmefulle. Smakingen er selvsagt en hyggelig Valentines day gave, men passer aldeles strålende for alle som elsker rødvin og sjokolade. Kom alene, eller ta med deg de du vil. Målet for kvelden er å smake vin, spise deilig sjokolade og ha det hyggelig i vintermørket! Ingen forkunnskaper nødvendige.Janne og Ove kan svare på det aller meste det skulle være spørsmål vedrørende oppskrifter eller vinvalg til sjokolade.Dette er et intim vinsmaking rundt langbordet og vi har kun 24 plasser tilgjengelig. Hjertelig velkommen! Pris: Kr. 590,-

God fredag, igjen!

Mvh.