Fredagstipset

Cabernet Sauvignon til braisert bibringe

2 minutter

Skal du ha dette superkjøpet må du være kjapp. Men fremdeles er det flasker igjen i hyllene.

Cabernet Sauvignon til braisert bibringe
Braisert bibringe er fantastisk med riktig vin til. Vi har gått for kraft, men også eleganse i ukens fredagstips.

Varmende mat til australsk cabernet

Vårt fredagstips er en vin som ikke lenger går an å bestille, men som fremdeles går an å sikre seg på mange pol. Vi anbefaler denne australske superkjøpet til et varmende og kraftig måltid denne helgen. 

Fremdeles flasker igjen av superkjøpet

Det er mye vær for tiden. Kjedelig hvis du har glemt å fortøye trampolinen ordentlig, men bra hvis du liker å kose deg inne med kraftig mat og tilsvarende kraftig vin. 

At en vin på en knapp måned siden slippet blir utsolgt fra polet er et godt tegn. Det betyr at den mest sannsynlig ikke er masseprodusert, og at den mest sannsynlig har falt i smak hos flere.

Men selv om den er utsolgt for bestilling betyr det jo ikke at det ikke går an å få tak i den. Fremdeles finnes det mange flasker “Altus Rise Wildlight Margaret River Cabernet Sauvignon 2021” på pol rundt omkring. 


Minner om Bordeaux

Margaret River lager noen av verdens beste Cabernet Sauvignon, og selv om de bare lager 3% av Australias vin, er den ansvarlig for over 20% av Australias beste viner. 

I Margaret River finnes det en maritim påvirkning som minner om Bordeaux. Det samme kan sies om jordsmonnet. Vinene har en tydelig fruktighet, men er likevel elegante og balanserte og kan lagres. 

Garvestoffer følger alltid med en godt laget Cabernet Sauvignon, men dette er garvestoffer du ikke vil merke hvis du lager litt kraftig mat til. 

Spør slakteren.

En råvare som vi bruker for lite er de litt grovere kjøttstykkene som bi-bringe eller høyrygg av okse. Vi foretrekker bi-bringe på beinet. 

Spør også slakteren om de mest modne bitene - det eldste (og mest smaksrike) kjøttet er det få som spør om. 

Braisert bibringe – slik lager du den

Ok! Gulrot, selleri og løk skal i gryten og svisse i olje, mens kjøttet brunes enklest i en stekepanne. Så går kjøttet oppi gryten og dekkes med vann og så mye vin du orker å avse. 

Kok under lokk i ca. 3-4 timer. Ta kjøttet ut når den er mør, men fremdeles henger sammen og kok inn resten av sausen til den blir tjukk.  

Så pensler du kjøtt med litt saus, krydder eller olje, salt og pepper og bruner de ferdig i ovnen. Server med potetmos eller polenta med masse smør og parmesan i. Sil sausen og ha godt med smør i og server! 

Dette synger med en Cabernet Sauvignon fra Margaret River. Ta bilde og send til en onkel i Australia - eller @ypper.no.

Ha en nydelig helg og husk å melde deg på julevin-verkstedet vårt den 6. desember!

Mvh.