Fredagstipset

Gjør det litt enklere i januar.

2 minutter

Take-away klasssikeren blir som forvandlet med denne nydelig rieslingen!

Gjør det litt enklere i januar.
Om det er Nr. 38 Kylling med pepper eller svin i sursøt saus betyr lite. Du skal ha riesling til begge. 

Nok av ribbe?

Det siste vi vil ha i januar er mer smør, fløte og røkt mat. Nå er tiden inne for friske smaker og kanskje en liten "hotness" for å få i oss varmen i snøkaoset.

Artikkelen inneholder:

💡
Vin og restsødme
💡
To små tips!
💡
Vinabefaling til asiatisk mat. 

I januar er det selvfølgelig lov å gjøre ting litt enklere. Svin i sursøt saus er en take-away klassiker for mange.

I tillegg til å være en nydelig rett – når den er vellaget – passer det sursøte svinet utrolig godt til riesling med litt restsødme*.

Har du en annen asiatisk favoritt du vil prøve, så gjør gjerne det. Hensikten med forsøket – bortsett fra det å kose seg noe skikkelig – er å oppleve hvordan litt sødme i vinen er til chili i maten.

I Ypper sier vi at livet er hardt nok som det er – og at vi må unne oss gledene i hverdagen som gode vin og matkombinasjoner gir.

To tips:

*Restsødme: Den sødmen (fra modne druer) som er igjen i vinen etter av gjæringen er stoppet. Vinen er med andre ord ikke tilsatt sukker.

Tips på polet: Lav alkohol mellom 7-9 % betyr ofte at det er litt restsødme i vinen.

En skikkelig fin fyr, som lager aldeles nydelig vin.

Ikke bare er Kai Schätzel fra Rheinhessen i Tyskland en grepa kar, han lager også rieslinger av høy kvalitet, ofte med en nerve, mineralitet og syrlighet som få andre klarer.

Han er selv meget stor fan av Kabinett-viner, eller "kabi", og sier at noe av det beste er at han kan ta seg et lite ekstra glass på grunn av den litt lavere alkoholen i vinene.

Hva du selv finner som din favoritt-egenskap når det gjelder riesling er – slik det alltid bør være – helt opp til din egen preferanse og smak.

Men er du litt "på gjerdet" når det gjelder sødme i vin, lover vi at du kommer til å oppleve noe flott dersom du prøver anbefalingen vår denne helgen.

Nyt livet!

En sann gourmand og vinelsker er alltid klar for å smake mer og generelt nyte livet når man kan, ikke sant?

Husk også at veien til nytelse, bedre mestring og generelt dyktighet på vin læres enklest hvis du smaker sammen med profesjonelle - så vurder gjerne et meldemskap hos oss i Ypper.

Husk at du kan melde deg av akkurat når du vil!

Her kan du lese mer om medlemskap i Ypper: https://www.ypper.no/bli-medlem/

Kos deg så mye med deilig mat og vin i kombinasjon denne helgen. Som alltid er vinen på fredagstipset på basislisten og burde være i hyllene der du er.

Ha en nydelig fredag, da!
Mvh.