- May 23, 2025
Pépin Orange 2023 – frisk og lettdrikkelig oransjevin til sommersesongen
Hvis du fortsatt lurer på hva greien med oransjevin er, så finnes det knapt en bedre måte å finne det ut på enn denne: Pépin Orange 2023 er sommerlig, frisk og leskende – en perfekt vin å starte helgen med når sola titter frem igjen.
Pépin holder til i Alsace, Frankrike, og fokuserer på viner med friskhet og lav alkohol. Denne oransjevinen er laget på Gewurztraminer, og får sitt karakteristiske preg ved at druene får kort skallkontakt – derav både farge, struktur og aromatisk dybde.
En av Norges beste akkurat nå
Denne typen oransjevin er utrolig anvendelig – spesielt til sommerens salater, lyst kjøtt og syltede grønnsaker.
Duft av te, plomme og steinfrukt. En saftig, intens og deilig vin med god balanse mellom frukt og tanniner. Modne aromaer av fersken og plomme. Vin med moderat syre. Dette er veldig godt og en av Norges beste oransjeviner for tiden.
Pannestekt svinenakke med smørstekte epler og salvie:
Lyst kjøtt er perfekt til oransjevin, og vinen kler saftigheten i svinekjøttet samt litt appelsin for aromatikken.
Krydre svinenakke-biff. Ha et saltdryss på begge sider og la hvile til romtemperatur.
Tips: Spør om butikken har hel og få de til å skjære en tykkere skive enn de vanlige nakkekotelettene.
Tørk godt av på begge sider og stek i en spiseskje rapsolje i litt over middels varm panne. Når godt brunet, skru ned temperaturen og ha i ca. 3 ss smør. Øs med smøret underveis til kjøttet er ferdig (65 grader). Ta av og la hvile seg ferdig på rist.
Lag en kjapp saus
Kjør eplebåter i pannen og klem over saften av en hel appelsin. Stek i smør til eplene er møre og sausen redusert inn. Ha over grovhakket salvie og server gjerne med en potetstappe med muskat og ekstra mye smør.
Kombinasjonen av saftig svin, søt-syrlige epler og aromatisk salvie matcher perfekt med vinens fruktige karakter, fine struktur og lette syre.
God fredag, alle sammen!
Vin: Pépin Orange 2023
Pris: 279,- / Varenummer: 15077401
Minikurs
Hvitvin i sommer?
Lær deg vindruene chardonnay og sauvignon blanc i sommer!
"12 druer på 12 måneder" er lettfattelige og raske videoer som tar for seg det viktigste om druen, området og hvilken mat som passer. Få tilgang til en og en eller hele pakken.
- kr279
Chardonnay fra Burgund
- kr279
Sauvignon Blanc fra Loire
- kr2,200 or 12 monthly payments of kr189
12 druer på 12 måneder
hvem skriver fredagstipset?
Ove Svendsen
Sommelier / WSET 3
Ove har spesialfelt mat og vin i kombinasjon og er en erfaren foreleser med fartstid på sommelierstudiet (NSU) og som lærer for Oslo Wine School Bergen (WSET).
Ove er matanmelder og mat- og vinekspert i Bergensavisen og har som vinjournalist plass på polets spesial- og nyhetslanseringer.
- Free