Nyheter

Gode røde fra (nesten) Burgund

ca. et minutt

Liker du Burgund og vil utforske? Her er to gode røde laget på druene Trousseau eller Mondeuse er gode nyheter du kan prøve i sommer.

Familien Bonnard representert av brødrene Roland (tv.) og Frédéric, og flankert av den nye generasjonen.
Familien Bonnard representert av brødrene Roland (tv.) og Frédéric, og flankert av den nye generasjonen. 

Spennende, lokale druer

Liker du Burgund og Jura og har lyst å utforske litt, er det to viner fra nyhetsslippet den 6. juli du bør sjekke ut.

Det vil si, en av dem er fra Jura, den andre fra naboområdet Bugey, en av Frankrikes nyeste sertifiserte vinområder (AOC 2009).

Uansett er det snakk om to druer du kanskje ikke har smakt før:

Trousseau, en av tre lokale døde druer fra Jura og Mondeuse fra Bugey, men som det også finnes litt av i Savoie-regionen.

NB. Slippes 6.juli på Vinmonopolet. 

Le Clos des Grives Litorne Trousseau

Varenummer: 14432801
Pris: Kr. 269,50-
Område: Frankrike, Jura
Score: 88 p.

Lys farge. Tiltalende nese. Saftig med god struktur i midtpartiet. Smak av sursøte røde bær. God konsentrasjon. Klassisk stil. Saftig og ren, med fast struktur hele veien ut. Finish av sorte kirsebær.

Deilig drikkevin som vi gjerne serverer avkjølt. Masse røde, syrlige bær for de som liker slikt. Mat: Alt av fugl og hipster-pizza, tartar av vilt.

Bonnard Mondeuse De Montagnieu

Varenumnmer: 14491601
Pris: Kr. 249,90-
Område: Frankrike, Jura
Score: 87 p.

Mørk, nesten sort på farge. Krydret nese av chili og urter. Saftig inngang med smak av røde og sorte bær. Urtepreget frukt med smak av krydder og pepper. Rent og flott ungang, middels garvestoffer. Godt laget.

Stilig vin med en krydret stil ikke ulik Blaufränkish og Mencia fra Spania. Strukturert vin som gjerne kan få følge av litt mat. Mat: Pasta med oksehaleragu eller and, ostefondue, røkte pølser.