Personvern

 

PERSONVERNERKLÆRING

Din rett til personvern er viktig for oss i Ypper og i denne personvernerklæringen kan du lese om hva slags data vi behandler, hvordan vi samler den inn og hvilke rettigheter du har. Denne personvernerklæringen er utarbeidet i henhold til personopplysningsloven og GDPR. Dersom du skulle ha noen spørsmål, eller noe er uklart ber vi deg vennligst kontakte oss i henhold til punktet Kontakt oss. Erklæringen gjelder bruk av våre nettsider, informasjon du legger igjen der, samt data vi får fra andre kilder som nyhetsbrev eller andre tredjeparts kilder.

I tillegg til denne erklæringen gjelder også vår cookie policy og egne villkår for bruk av våre tjenester.

KONTAKT OSS

Ansvarlig for behandling av personopplysninger på Ypper er daglig leder Anniken England. Hvis det er noen spørsmål til disse personvernreglene, kan du kontakte oss ved hjelp av informasjonen nedenfor. 

Ypper
℅ Druefin AS  

Baglergaten 4A 

5032 Bergen  

Norge 

epost@ypper.no  

www.ypper.no

NÅR LAGRER VI INFORMASJON OM DEG SOM PERSON

E-POST LISTER

På nettsiden kan du finne en boks for å melde deg opp for å få tilsendt ukentlig e-post med gratis informasjon om mat og drikke. Det vil si at du kan registrere deg på vår e-post liste for nyhetsbrev, eller du kan registrere deg for å få tilsendt f.eks et pdf dokument eller video. Du blir da bedt om å registrere navn og e-post adresse. Det vil stå klart og tydelig hva vi kommer til å sende deg. Om du melder deg på en liste for nyhetsbrev, så vil du motta ukentlig e-post med tips om kosthold og trening. Vi bruker Kartra sin tjeneste for utsendelse av denne type e-post, og du vil alltid ha mulighet til å melde deg av lister du står på ved å klikke på en «meld deg av» link nederst i e-posten du mottar.

KURS DU KJØPER FRA YPPER

Når du kjøper et kurs ber vi deg om å registrere navn og e-postadresse. E-postadressen din vil også være ditt brukernavn som du bruker for å kunne logge deg inn på kurset ditt om du har kjøpt (NAVN PÅ KURS).

Som deltager på vårt kurs har du i utgangspunktet tilgang i ett år. (Det er selvfølgelig ikke mulig å garantere noe for all fremtid, men så lenge Ypper eksisterer og eies av Anniken England, vil du ikke miste tilgang til dine kurs før det har gått ett år.) Du vil også få tilsendt e-poster i forbindelse med kurset du har kjøpt, som er en del av produktet. Du kan når som helst melde deg av disse e-postene, men husk at da får vi ikke sendt deg viktig informasjon som du får som en del av kurset ditt. Når du er ferdig på kurs hos oss vil du fortsette å få e-poster med tips om kosthold og trening, men du har mulighet til å melde deg av når som helst ved å klikke på en «meld deg av» link nederst i e-posten du mottar.

DINE RETTIGHETER

HVOR KAN DU SE DATA YPPER HAR LAGRET PÅ DEG?

Du kan se dette på innstillinger inne på medlemssiden din eller på «min profil» inne på kursportalen din. Du kan be oss slette disse opplysningene når som helst.

SLETTING AV DATA

Som tidligere nevnt, så kan du når som helst melde deg av e-postlister du står på. Har du kjøpt kurs eller medlemskap hos oss, så har du også rett til å få slettet alle data vi har lagret på deg. Men det betyr i så fall at vi ikke lenger har mulighet til å levere deg den tjenesten du har kjøpt, da det ikke vil være mulig å logge inn på våre nettkurs uten e-postadresse og passord. Om vi har sendt deg en faktura for en tjeneste du har kjøpt fra oss, så kan vi naturlig nok ikke slette regnskapsbilag, da vi er pliktig å oppbevare disse i 5 år.

BEHANDLINGSTID

Ypper behandler i utgangspunktet dine personopplysninger og kjøpsdata så lenge vi har kontraktsmessige forpliktelser, lovpålagte forpliktelser som bokføring nevnt ovenfor, så lenge vi har et aktivt kundeforhold, eller så lenge du ikke har motsatt deg denne behandlingen. Vi gjennomfører årlig en revisjon av våre lagrede personopplysninger og sletter eller anonymiserer all data vi ikke lenger formålsmessig har behov for å lagre. Du har rett til å kreve din data slettet når som helst. Ønsker du dette ta kontakt med oss ved hjelp av kontaktinformasjonen i toppen av denne avtalen.

OM SIKKERHET

Regler for bruk og lagring av persondata stilles strenge krav til sikkerhet både teknisk og organisatorisk for å forhindre tap, inngripen eller andre risiko. Ypper forplikter seg til å oppdatere og endre sikringen av din data i tråd med utvikling og forbedrede muligheter.

TILGANG TIL DINE PERSONOPPLYSNINGER

I utgangspunktet er personvernlovgivningen svært streng med tanke på hvem som skal få tilgang til dine personopplysninger. Ypper gjennomfører tekniske, organisatoriske og sikkerhetsmessige tilpasninger av alle våre tjenester for å sikre at dine personopplysninger ikke havner på avveie. Kun personer som jobber for Ypper med behov for tilgang har anledning til å se dine personopplysninger. Utover dette er det strenge krav til hvilke av våre samarbeidspartnere som får tilgang til dataen. Dette styres i alle tilfeller av en egen databehandleravtale mellom oss og våre leverandører.

Våre godkjente databehandlere leverer tjenester som følger.

  • Serverdrift for våre nettsider og online tjenester
  • CRM leverandør for kommunikasjon og lagring av vårt kundeforhold
  • Teknisk leverandør av nettsiden
  • Markedsføringspartnere og tjenester som Facebook får kun tilgang dersom særskilt samtykke er innhentet fra deg
  • Kundeservice
  • Regnskap

Dine data behandles ikke utenfor grensene av EU eller EØS. Alle våre leverandører etterlever dette kravet til sikkerhet. Vi selger eller deler aldri din persondata med noen tredjepart utover våre tjenesteleverandører.

I situasjoner der vi blir pålagt av norske myndigheter å utgi personopplysninger gjøres dette i tråd med våre juridiske retningslinjer for utlevering av slik data.

TREDJEPARTSLINKER

Av og til, etter eget skjønn, kan vi inkludere eller tilby tredjeparts produkter eller tjenester på vår nettside. Disse tredjepartssidene har separate og uavhengige personvernserklæringen. Vi har derfor ingen ansvar for innholdet og aktivitetene til disse sidene. Men vi ønsker å beskytte integriteten til vårt nettsted og ønsker alle tilbakemelding om disse sidene velkommen.

ENDRINGER ELLER OPPDATERINGER

Ypper forbeholder seg retten til å når som helst endre disse vilkårene såfremt endringene er i tråd med en hver tid gjeldende lover, regler eller forskrifter. Endringene publiseres på våre nettsider ypper.no. Ved større endringer, eller endringer som får konsekvens for deg vil vi først og fremst informere deg gjennom kontaktinformasjon du har gjort tilgjengelig for oss, eller innhente samtykke der berettiget interesse ikke vil være tilfredsstillende.