Velg en side

Hjertelig Velkommen til J-dag. 

Bli med på en helaftenen der vi prøvesmaker juleøl fra 6 utvalgte bryggerier på Vestlandet sammen med årets pinnekjøtt fra Gilde. 

Billetter til J-dag finner du her

J-dag er et dansk fenomen der bryggeriene kjører rundt med årets juleøl – såkalte «Snebajer» – til forskjellige vertshus i Danmark.

Tradisjonen J-dag startet først på den siste onsdagen i november men ble i 1999 flyttet til den første fredag i november siden mange ikke møtte opp til undervisning eller jobb dagen derpå.

Verdens aller første NORSKE J-dag arrangeres på Grand Hotel Terminus i Bergen og er et samarbeidsprosjekt mellom De Bergenske og gastronomiselskapene Ypper og Øltanken. Dette er leverandørene til årets J-dag:

  • Gilde
  • Kinn Bryggeri
  • 7Fjell Bryggeri
  • HansaBorg
  • Ægir Bryggeri
  • Voss Bryggeri
  • Bergenhus Bryggeri
Kvelden og konseptet

Konseptet er enkelt. Vi skal feire juleøl og pinnekjøtt og sette fokus på håndverksmessig laget juleøl og lammekjøtt. Bryggeriene skal presentere hvert sitt øl fra scenen og fortelle oss hva målet var for årets utgave. Gilde skal presentere årets pinnekjøtt og fortelle om hvor årets lam kommer fra og hvordan man har forsøkt å trekke de aller beste egenskapene ut av årets råvarer. 

Øl presenteres i smakeglass à ca. 10 Cl. og i 2 omganger med 3 øl i hver – til sammen 6 forskjellige øl. Pinnekjøtt og tilbehør er fra buffer. Det vil også være en ekstra bar tilgjengelig med selektert spesial-øl fra bryggeriene og en utvalgt akevitt.
Hjertelig Velkommen!